понеділок, 19 червня 2017 р.

БІБЛІОТЕКА ПРОСТО НЕБА

Червневі дні наповнились урочистостями з нагоди  190-річниці курорту. Трускавецька  централізована бібліотечна система взяла активну участь у святкуванні. В курортному парку було реалізовано проект Вооk-лабіринт. Відвідувачі Book-лабіринту мали змогу ознайомитись з книжковими експозиціями на яких була представлена різноманітна література. «Книжковий вернісаж» знайомив з новинками сучасної художньої літератури. Увагу привертала яскрава книжкова виставка «Кулінарні фантазії», біля якої бібліотекарі організували почастунок солодощами та узваром. Буккросінг представив «мандруючі книги», які кожен міг взяти, щоб прочитати ,попередньо не записуючи у читацький формуляр. Експозиція «Вишита душа на полотні» адресована всім, хто любить Україну і красу її рукотворних шедеврів.Тут були представлені  як книги, так і вишивки. На експозиції демонструвались вишивки ручної роботи, деяким з них більше 50-ти років.
Колись вишивані узори не переносились механічно, як зараз, із сучасних вишивок. Кожна майстриня володіла « мовою» орнаментального письма, поєднувала його зі своїм настроєм, переживаннями, думками і народжувалось – диво. Всі, хто підходив до експозиції заряджались позитивною енергетикою, отримуючи естетичну насолоду.
Малеча також не залишалась осторонь, для неї була оформлена книжкова виставка « Читаємо і малюємо казку». Цікаво поліграфічно оформлені книги заманювали у світ казки. Були створені всі умови для знайомства дітей з казками і щоб кожен  власноруч зміг відобразити побачене та прочитане на папері у вигляді малюнків та розмальовок. Бібліотекар Олександра Цісінська провела майстер-клас гри на сопілці. Діти з задоволенням пробували себе у ролі музикантів.
Вразив всіх виступ ансамблю сопілкарів «Дударик» бібліотеки для дітей.Слухачі були в захваті від виступу дітей під керівництвом Олесі Цісінської.
З історією та сучасністю нашого міста та його цілющими джерелами знайомила книжкова виставка «Зорею світить Трускавець-цілитель».        Відпочивальники та мешканці нашого міста мали нагоду поспілкуватися з місцевими поетами В`ячеславом Умновим,Стефанією Шумило.
У «Валізі вражень» бажаючі залишали свої відгуки , про  враження від
Вооk-лабіринту. На згадку відвідувачі отримали буклети, пам`ятки, візитівки.
Для бібліотек є актуальним запровадження нетрадиційних форм роботи, які впливають на сприйняття, емоції і сприяють неформальному спілкуванню та відпочинку.

Провідний методист Трускавецької централізованої бібліотечної системи Ірина Вахнич








Немає коментарів:

Дописати коментар