неділя, 15 травня 2016 р.

ОЙ, ДЕ Ж ТИ, ГАЇВКО, БУВАЛА

Весна – гарна пора року. Дорослі та діти люблять її за весняну пісеньку струмочків, за веселий спів пташок, за ніжні проліски, за килим із шовкової травиці, за ласкаве сонячне проміння, за повітря, нароєне запахом молодого листя. Саме весною ми святкуємо одне з найбільш шанованих християнських свят – Великдень. Воно повязане з воскресінням Ісуса Христа, тому має назву Великдень – Великий день. Символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою.
У Великодні дні, в бібліотеці для дітей, відбувалися різноманітні розважальні та пізнавальні заходи, які допомагають краще усвідомити значення цього світлого свята і познайомити з народними традиціями Паски. Народознавча година “Пасхальні символи”, літературно-музична композиція Величне свято Воскресіння та книжково-ілюстративна виставка Весна іде, наповнена чудес… Христос Воскрес!”
Світлого сонячного дня, на подвір’ї біля бібліотеки, учні 6-Б (класний керівник Світлана Мегес) та 7-Б (класний керівник Валентина Салань) СЗШ №3 водили хороводи, співали гаївки,  весело кружляли у танцях під музичний супровід  бібліотекаря Лесі Цісінської.
Діти дуже старанно готувались до цього свята, вивчили багато нових старовинних гаївок. Всі гаївки були настільки цікавими, що прохожі не проходили осторонь, а вслухались в їхній зміст і пишались, настільки обдаровані наші діти, і що народні традиції відроджуються і продовжуються.
 




Ірина Гіщак, мама активного користувача бібліотеки для дітей.









Немає коментарів:

Дописати коментар