четвер, 10 грудня 2015 р.

Проблеми насилля в сім’ї

Іноді, коли оглядаєшся навколо,здається,що світ переповнений злом та насильством. Заголовки газет,репортажі по радіо та телебаченню,комп’ютерні ігри та кінофільми… Складається враження,що насильства набагато більше ,ніж любові та терпимості. Хочеться сховатися,захиститися,боронити себе від жаху та болю. Здається,що тільки дім,родина – це те місце,де людина повинна б відчути себе коханою і захищеною.  Але саме власний дім для багатьох  стає місцем страждань,загрози і принижень.
Проблема домашнього насилля стає все більш обґрунтованою в нашому суспільстві. Коли чуєш,що в США кожні 3 хвилини бють чи ґвалтують  жінку,то складається враження,що українки,яких вважають незалежними та такими,що вміють дати опір,не знають «американських»  проблем. Але статистика каже інше – за даними Інституту соціологічних досліджень НАН України 68% жінок в  Україні зазнають знущання в сімї, з них чверть, «як правило» або «часто» потерпає від побоїв.
Чому відбувається насильство? Чому так багато жертв? Можливо тому, що жінки не знають власних можливостей і завдяки цьому незнанню не можуть використати всі правові  можливості.
Ще більше інформації ви можете дізнатися  в міській центральнїй бібліотеці по вулиці Дрогобицька,12.
Підготувала бібліотекар абонементу В.Заяць

Немає коментарів:

Дописати коментар