четвер, 10 грудня 2015 р.

Сьогодні – Міжнародний День інвалідів

Другого грудня 2015 року в приміщенні бібліотеки-філії по вулиці Стебницька, 76 відбулося засідання круглого столу Ради Трускавецької міської асоціації інвалідів ЛОАІ ВОІ СОІУ та влади міста Трускавця на тему: «Про хід виконання Конвенції ООН про права інвалідів, міської Комплексної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів на 2015-2018 роки».
Захід розпочала завідуюча бібліотеки-філії Лідія Іванівна Стецик: «Згідно запланованого спільного заходу з асоціацією інвалідів міста Трускавця сьогодні проводиться круглий стіл на актуальну не тільки для людей з особливими потребами тему з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Бібліотеки міста Трускавця ніколи не забувають про цю категорію громадян та запрошують на всі свої заходи та свята. Є така послуга для цієї категорії «Принеси книгу мені додому». Бібліотекарі бувають в різних ролях: і соціальним працівником, і правником, і порадником.
Учасники круглого столу слухали голову міста Андрія Богдановича Кульчинського, який сказав: «Я головою міста буду тимчасово, головне – залишатись людиною назавжди». Він іінформував про плани роботи на майбутнє голови міста як з впровадження передвиборчих завдань, так і стосовно людей з особливими потребами. На засіданні виступили секретар міської ради Пономаренко Наталія Анатоліївна, в обговоренні взяла участь і начальник управління праці та соціального захисту населення Ільницька Віра Ярославівна. У своєму виступі директор територіального центру по обслуговуванню одиноких інвалідів та пенсіонерів Пилат Олена Леонідівна надала інформацію про відзначення Міжнародного дня інвалідів у місті Трускавці та про послуги центру, якими можуть скористатися люди з особливими потребами міста Трускавця. Основна думка, яка лунала на засіданні, така: громадська організація інвалідів повинна співпрацювати з владою міста, посилити свою контролюючу функцію. На засіданні круглого столу Андрій Богданович Кульчинський повідомив про призначення голови Трускавецької міської асоціації інвалідів Заблоцької Надії Володимирівни радником міського голови з питань інвалідів.
Всі учасники прийняли активну участь в засіданні та звернулись до голови міста Андрія Богдановича Кульчинського – взяти під особистий контроль виконання міської Комплексної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів на 2015-2018 рр. та положень Конвенції ООН «Про права інвалідів» у нашому місті. Також ми звернулись до влади міста з проханням сприяти наданню звання Почесного громадянина міста Трускавця члену Ради Трускавецької МАІ ЛОАІ ВОІ СОІУ Умнову В. В.
На завершення засідання даю вам установку. Від сьогодні забудьмо про всі хвороби і невдачі, нехай вони йдуть від нас! Починаємо нове життя: зарядка, прогулянки на свіжому повітрі, здоровий спосіб життя і здоров`я поступово буде повертатися до нас!


Немає коментарів:

Дописати коментар