понеділок, 13 липня 2015 р.

ІГОР КАЛИНЕЦЬ


         Ігор Калинець – поет купальського вогню і символ незламності українського духу.
         Народився 9 липня 1939 року  в м.Ходорові на Львівщині У 1956 році закінчив середню школу й вступив до Львівського університету. 1961 році, закінчивши філологічний факультет Львівського університету, почав працювати в обласному архіві. Творчий доробок Ігоря  Калинця становить 17 поетичних збірок, що згруповані в двох циклах:  Пробуджена муза
(9 збірок)  і Невольнича муза (8 збірок).  Заарештований у 1972 р., засуджений за антирадянську агітацію і пропаганду на 6 років суворих таборів і 3 роки заслання, які відбув на Північному Уралі в Забайкаллі.
         Після звільнення працював у львівських бібліотеках, у Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою.
         В 1977 р. Ігор Калинець був нагороджений премією ім. І.Франка в Чікаго, у 1992 р. отримав премію ім. В.Стуса, а за книжку вибраних поезій Тринадцять аналогій  був удостоєний  Національної премії України  ім. Т.Шевченка, нагороджений  Міжнародною премією Антоновичів і премією  Кальвір – и – Квір  у Франції  2001р.
         Нині живе й працює у Львові.
         Відомий український поет написав чимало захоплюючих казок для дітей: “Книжечка для Дзвінки”, “Пан Ніхто”, “Про Дівчинку і Квіти”, “Дурні казки”, “Казки зі Львова”, “Писана торба”, “Пісеньки та віршики зі Львова”  та багато інших,  якими насолоджуються маленькі читачі в усіх куточках нашої батьківщини.
         Ігор Калинець вважає, що творити для дітей – це насолода, а найвдячніший читач – це діти.
          То ж запрошуємо наших любих читачів до дитячої бібліотеки, щоб прочитати книжки Ігоря Калинця. Сподіваємось, що вони Вам  дуже сподобаються.


         Завідувач бібліотекою для дітей Зіновія Мазур

Немає коментарів:

Дописати коментар