понеділок, 13 березня 2023 р.

ПЕЛЮСТКИ ТАЛАНТУ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІЛЕЇ

 

25 лютого виповнилось 152 роки від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

Дочка Прометея, Незламна, Безсмертна, Українка.. Лариса Петрівна Косач. ЇЇ ім’я писане золотом в історії світової літератури. Вшанували його в міській бібліотеці для дітей. На святі були присутні учні 4-А класу СЗШ №3 з своїм класоводом Марією Дуб, батьки, а також діти з Харкова та Луганської області, які тепер проживають у Трускавці. Присутні мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежною міцною силою волі та щирою любов’ю до Батьківщини. Юні артисти: Софія Стець, Петро Лесик, Саша та Еля Колосови, Назар та Яромир Петруковичі, Максим Скольський, Арсен Логінський, ансамблю сопілкарів «Дударик»,зачитали вірші поетеси та заспівали ряд пісень на слова Лесі Українки під музичний супровід бібліотекаря Олександри Цісінської.

То ж учімося терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар