середа, 8 вересня 2021 р.

"БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ЯК ОРІЄНТИР І ОРГАНІЗАТОР ДОСТУПУ ДО СУЧАСНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ"

 

Сьогодення покладає на бібліотеки нові функції, все більше зростає роль бібліотеки як провідника у світі інформації. Другого вересня в оновленій бібліотеці для дітей відбувся семінар бібліотекарів Трускавецької ТГ «Бібліотека для дітей як орієнтир і організатор доступу до сучасного інформаційного простору». Ключовими питаннями які розглядались на семінарі були питання пов’язані з забезпеченням користувачів бібліотек новими інформаційними технологіями, тому що інформація визначається як основний ресурс майбутнього, підвладний лише тим членам суспільства, хто володіє необхідними знаннями і добре підготовлений до навігації в інформаційному просторі .

Провідний методист МЦБС Ірина Вахнич у своєму виступі зазначила, що діти, саме та категорія, яка націлена на майбутнє. В інформаційному суспільстві, новітні технології набувають все більшого значення, тому так важливо вже змалечку виховувати у дитини необхідність оволодівати навичками самостійного пошуку інформації, її зібрання та систематизації. Методист навела цікаві приклади , як бібліотеки позиціонують та рекламують свою діяльність завдяки Інтернет мережі.
Завідувач бібліотеки для дітей Зіновія Мазур ознайомила присутніх зі здобутками бібліотеки для дітей , розповіла про масові заходи, конкурси і програми в яких бере участь бібліотека, зокрема у міжнародному проекті «Цілі сталого розвитку - 2030».
Для учасників семінару виступив ансамбль «Україночка», організований при бібліотеці для дітей бібліотекарем 1-ї категорії Олександрою Цісінською.





Немає коментарів:

Дописати коментар