неділя, 1 серпня 2021 р.

МОБІЛЬНЕ ПОКОЛІННЯ ХХІ

 


До вашої уваги екологічна хвилина « Мобільне покоління ХХІ» з якої ви дізнаєтесь про вплив смартфонів на рівень щастя, інтелекту, про залежність від гаджетів, яка може призвести до розвитку депресії, тривоги та стресових станів.
Сьогодні досить часто можна помітити, як, замість спілкування, молоді люди проводять час разом кожен у своєму телефоні. Зазвичай, користувачі смартфонів починають свій день із, наприклад, перегляду соціальних мереж або стрічки новин та закінчують його так само. « Розумні гаджети» стали невід’ємною частиною нашого життя.
ХХІ століття. Непростий час змін бурхливого розвитку суспільства,

інформаційного простору. Сучасним старшокласникам випала виняткова доля: початок їхнього життя співпадає з початком третього тисячоліття. Сьогодні прийшло зовсім інше покоління – мобільне, комп’ютерне, динамічне. Окремим приводом для занепокоєння стало підростання нового покоління, яке не уявляє, як виглядав світ без інтернету та смартфонів. Дослідження американського психолога Джин Твендж звертає увагу на те, що сучасні підлітки, стали психологічно набагато більш уразливими, ніж їх попередники.
Вчені заспокоюють: про негативний вплив смартфонів на фізичний та психічний стан людини необхідно знати, але це не зобов’язує відмовитися від сучасних технологій. Важливо проводити більше часу подалі від гаджету, бажано на свіжому повітрі. Ставити на ніч смартфон подалі від ліжка. Основними цінностями для покоління ХХІ є глобальна інформованість, що відбувається в світі, технічна грамотність, прагматизм. Та здоров’я завжди буде важливішим за будь-які зручності чи розваги. Треба з відповідальністю ставитись до свого життя.
Звичайно, всі технічні засоби дуже зручні у використанні, але треба згадати, що наші батьки та діди могли жити і без них. Формуючи екологічну культуру сьогодні - зберігаймо здоров’я майбутніх поколінь !
Підготувала провідний бібліотекар О.Касперська

Немає коментарів:

Дописати коментар