вівторок, 6 липня 2021 р.

Книжкова виставка «Лікарські трави наших лісів».

 

«Купити можна все, не можна купити здоров’я»
/Народна мудрість/

З метою ознайомлення молоді з цілющими властивостями лікарських рослин, про значення їх для людей, про те, як рослинами користувалися в минулому й тепер, оцінити їхню важливу роль в житті планети, навчитись шанувати зелених друзів та дбати про їхнє збереження й примноження.
3 липня у центральній міській бібліотеці була представлена книжкова виставка «Лікарські трави наших лісів».
Чарівна планета Земля. Неосяжний навколишній світ, відкритий для кожного й близький кожному. Зелені скарби нашої Землі велетенські.
Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство.
Особливу цінність мають лікарські рослини, які допомагають зберігати і зміцнювати здоров’я людини. У медичних книгах сказано: «Якщо подивитися на природу поглядом лікаря, який шукає ліків, то можна з певністю сказати – ми живемо у світі ліків».
На книжковій виставці представлені книги, які допоможуть розпізнати рослини в природних умовах; енциклопедичні, довідкові видання, подано календар збирання лікарських рослин, рецепти щодо використання та вживання трав’яних зборів та лікарських чаїв, рекомендації обробки та їх зберігання, а також народознавча література - легенди, прислів’я, казки, перекази про рослини.
ЮНІ ДРУЗІ! Любіть природу, шануйте її дари, оберігайте, ощадливо користуйтеся нею. Бережіть кожну стеблинку, що зветься рослинкою. Читайте, опановуйте, практикуйте і будьте здорові!
Ласкаво запрошуємо до нашої бібліотеки, до казкового світу книги!
Підготувала провідний бібліотекар по роботі з юнацтвом Олександра Пфайфер

Немає коментарів:

Дописати коментар