вівторок, 17 листопада 2020 р.

МОВА – ЦЕ ЧАРІВНА СКАРБНИЦЯ

 09 листопада щороку в Україні відзначається День української писемності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам'яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця починається писемна українська мова.

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

Народна мудрість стверджує, що без рідної мови не може повноцінно існувати жодна людина. Рідна мова дорога їй, як саме життя.

В бібліотеці для дітей користувачі здійснили подорож по книжковій виставці-рекламі «Мова – це чарівна скарбниця». Бібліотекар Анна Лужениця розповілапро історію слова, його мандри, перед дітьми розкрились таємниці рідної мови, її багатство та чарівний світ.

При проведенні подорожі бібліотекар закликала користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для  себе її велич й могутню силу.






Немає коментарів:

Дописати коментар