субота, 31 жовтня 2020 р.

КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ

 

14 жовтня відзначають одне з найбільших осінніх святсвято Покрови Пресвятої Богородиці. В Україні святу Покрову особливо шанували козаки. Вони вважали своєю покровителькою саме святу Покрову, і тому, в цей день відзначається день українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави.

З 2015 року 14 жовтня є державним святомДнем захисника України.

13 жовтня, в святково прибраному читальному залі міської бібліотеки для дітей, пройшли козацькі забави з учнями 7-А класу (класний керівник Леся Кравчук) та 7-Б класу (класний керівник Лариса Босак).

Бібліотекар Леся Цісінська розповіла присутнім про свято Покрови, про славну Запорізьку Січ, про січове лицарство, про героїчні звитяги і подвиги славних козаків. Яна Городиська, Соломія Руда, Максим Франчук та Саша Іоргачев зачитали вірші. Захар Ревак виконав улюблений танець козаківГопак”.

Дуже старанно боролись козаки двох куренівХортицятаКорсунь

у конкурсахКозацька кмітливість”, “Пліч-о-пліч з товаришем” , “Козаки-вершники”, “Медичнийта інших змаганнях на спритність, швидкість та силу. Учасники команд показали, що вони гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки.

Наприкінці свята всі заспівали Гімн України.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар