середа, 10 липня 2019 р.

ВІНОК ІЗ ПОЛЬОВИХ КВІТІВ


7 липня відзначається свято Івана Купала, одне із найдавніших і найбільш улюблених в народі. Це час найкоротших ночей і найдовших днів, коли життєві сили природи досягають свого апогею, а, за народними повірями, трави і квіти набирають найбільшої сили. У цей день Іоанн Хреститель освятив воду та прогнав злі сили.
Свято Івана Купала – найпоетичніший витвір душі українського народу. Знання рідного краю, його історії і культури духовно збагачує людину, виховує повагу до традицій народу.
Завідувач бібліотекою для дітей Зіновія Мазур та провідний бібліотекар відділу обслуговування 1-4 класів Віра Лучковська напередодні свята Івана Купала зібрались у біліотеці зі своїми користувачами, щоб плести віночки з польових квітів. Бібліотекарі розповіли дітям легенди про свято Купала, про вогненну квітку папороті. Ознайомили дітей з головними атрибутами цього дня Купалом і Мареною.
З яким захопленням дівчатка й хлопці плели віночки, співали купальські пісні.
Діти розповіли свої легенди про свято, які вони знають від своїх батьків, бабусь і дідусів. Всім було цікаво, радісно й весело.
Тож збирайся, народ, в наш купальський хоровод, щоб всім нам разом сил набратися, погуляти та посміятися.








Немає коментарів:

Дописати коментар