понеділок, 20 травня 2019 р.

ЗАГРАЛИ СВЯТКОВІ ДЗВОНИ


Разом із пробудженням природи від зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з найбільших після Різдва християнських свят – Великдень, початки якого сягають в Х століття. Це світле й радісне свято Воскресіння Сина Божого – Ісуса Христа.
В міській бібліотеці для дітей зібрались вчителі, батьки, діти, щоб відзначити одне з найбільш шанованих християнських свят – Великдень.
Бібліотекар Леся Цісінська розповіла про значення цього світлого свята і познайомила присутніх з народними традиціями Паски. Присутні дізнались про найдавніші писанки, крашанки і орнаменти, які використовували  наші предки.
Весняний Вістунець, Владислав Шукель, прийшов зі свяченою вербицею сповістити, що увесь хрещений люд готується до  найкращого свята – Великодня.
Виступаючі, учні 4-А (класовод Марія Дуб), 5-А (класний керівник Леся Кравчук) та 6-А(класний керівник Леся Павелкевич)  класів СЗШ №3, створили святковий настрій дитячими віршами та піснями.  На протязі свята лунали веселі гаївки ансамблю сопілкарів “Дударик” у складі: Назара Вошика, Павулини Давидової, Соломії Савчак та Каріни Яцуляк.
Гучними оплесками присутні зустріли маленьких артистів лялькового театру “Трускавочка”, які показали виставу “Пригоди Писаночки.
Орхан і Туран Алібейзаде, Юра Гербк, Владислава Крейз, Ярина Пасемко та Юля Федитник виконали літературно-музичну композицію Великодні дзвони”.
Завершилось свято піснею “Котилася писанка”.
Сміх і музика лунали у читальному залі. Метою проведення свята було виховання зростаючого покоління в дусі поваги до народних звичаїв, традицій, популяризація літератури з народознавства.







Немає коментарів:

Дописати коментар