субота, 9 березня 2019 р.

НАШ КОБЗАР - НАША ГОРДІСТЬ


В славному сузірї українських письменників непогасною зорею сяє імя Т.Г.Шевченка.
Мужицький син, кріпак, школяр сільського дяка-п’яниці, мислитель, патріот- інтернаціоналіст, інтелігент з душею вселюдського милосердя… І все це він – Тарас Григорович Шевченко.
6 березня в бібліотеці для дітей зібрались учні 6-А класу СЗШ №3 (класний керівник Леся Павелкевич) на конкурс знавців творчості Тараса Шевченка, на якому кожен з учасників продемонстрував не лише свої знання, а й здібності, талант, артистизм.
В конкурсі взяли участь дві команди: команда дівчат – “Кавказ”, команда хлопчиків – “Гайдамаки”. З учасниками конкурсу проведено літературну вікторину “Хто швидше?”, гру-мікрофон “Що я знаю про Т.Шевченка?”, вікторину “Які висловлювання відомих людей я знаю про Шевченка і його “Кобзар?”. Діти з зацікавленням розгадували кросворди та головоломки.
Між конкурсами дівчатка співали пісні на слова Т.Шевченка під музичний супровід бібліотекаря Лесі Цісінської, Владислав Шукель зачитав власну поезію Память про Кобзаря”. Учні також розповідали прислівя, приказки, бувальщини із життя письменника.





Немає коментарів:

Дописати коментар