неділю, 4 лютого 2018 р.

КРУТИ – НАША СЛАВА, НАША ІСТОРІЯ


Події 29 січня 1918 року живуть в душі українського народу, ятрять його серце. Згадаємо ще одну сторінку нашої історії, усвідомимо суть трагедії, ім’я якої – Крути.
300 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому полі нерівний бій із майже п’ятитисячною армією більшовиків. Основу українських добровольців складали студенти та учні старших класів київських гімназій.
Вшанувати пам’ять героїв Крут зібрались учні 4-А (класний керівник Марія Забитко), 6-А (класний керівник Любов Гаманюк), 7-Б (класний керівник Наталія Машненко) та учні 9-А (класний керівник Ірина Хованець) класів СЗШ №3 зі своїми вчителями та батьками у міській бібліотеці для дітей.
Розпочалось свято піснею “На Крутянськім полі” (слова В’ячеслава Умнова, музика Лесі Цісінської) у виконанні дівчаток 7-Б класу.
Затамувавши подих, всі присутні слухали ведучих: Миколу Кірчея та Олега Сусяка, які  розповіли про трагічну долю юнаків. З тривогою та болем  у серці учні зачитували вірші про наших героїв, а також переглянули відеоматеріали про ті події : “Пам’ятай про Крути”, ”Сповідь розстріляних”, “Ніколи не плач”. Діти запалили свічки в пам’ять загиблих юнаків,  які боролись за утвердження незалежної України. Всі присутні вшанували замордованих під Крутами хвилиною мовчання.
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ нескореного духу нашої нації.


Підготувала завідувач бібліотеки для дітей Зіновія Мазур



Немає коментарів:

Дописати коментар