неділя, 17 грудня 2017 р.

ПІЗНАЙ СВОЄ ПРАВО

Мої права – це обов’язки інших,
права інших – це мої обов’язки.


Людина, її права і свободи проголошено стратегічним конституційним пріоритетом української Держави. Захищаючи права дітей – дорослі захищають своє майбутнє. Наша держава є учасницею Міжнародних договорів і угод, спрямованих на захист і гарантування прав та інтересів українських дітей, на досягнення їхнього добробуту. Права дитини визначено у Конституції України – Основному Законі нашої держави, а також Законі України „Про охорону дитинства”.   
Навчаючи та виховуючи дітей в системі правової культури, формуючи правовий статус людини, громадянина. Міська бібліотека для дітей плідно співпрацює з Трускавецьким Бюро правової допомоги.
З учнями 5-А класу СЗШ №3 (класний керівник Леся Павелкевич) бібліотекарі спільно з працівниками Бюро правової допомоги провели вікторину в рамках проекту Я маю право на тему Основні положення Конвенції ООН про права дитини та  пізнавальні ігри Правова відгаданка”, Кожна дитина має право.
Під час відповідей діти показали свою ерудицію і зацікавленість правовими питаннями.
Головний спеціаліст Маряна Шуляк ознайомила учнів із правами та обов’язками дітей в Україні, розкрила поняття законності.
Бібліотекар Віра Лучковська провела огляд літератури „Соціальні проблеми дітей України. Соціальна робота” . Вона розповіла дітям про необхідність орієнтуватись у нормативно-правових актах України, щодо захисту прав дітей.
З малюнків учнів 5-А, 5-Б, 6-А та 6-Б класів оформлена виставка на тему У країні Закону і Права”, а учні 9-А класу (класний керівник Ірина Хованець) писали твори на тему Я творець своєї держави”. Діти мали можливість ознайомитись з літературою тематичної полиці Пізнай своє право.
Працівники бібліотеки у своїй діяльності спрямовують чимало зусиль на формування правової свідомості і правової культури дітей-користувачів та сприяють бібліотечними заходами розвитку соціально-правової активності особистості. Адже у повсякденному житті школярам найбільш потрібно саме знання своїх прав і обов’язків.
В кінці заходу кожна дитина отримала буклет Твої права – твій захист (Правові орієнтири для кожної дитини).









Немає коментарів:

Дописати коментар