вівторок, 31 січня 2017 р.

«ДРАМА БІЛЯ СТАНЦІЇ КРУТ»

Цвіту нашого народу, його славним синам і дочкам, що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче,що в кожного з нас – життя – героям, що впали в страшному бою під Крутами присвячується.
Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня та спить в знаних і безіменних могилах розкиданих по рідній і чужій землі – присвячується.
Сьогодні, 27 січня, в центральній бібліотеці міста вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, 300 хлопчиків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.
СУПРОТИ ЧУЖОЇ НАВАЛИ,
СУПРОТИ СМЕРТІ - В СТУЖУ, СНІГ,
ОСЬ ТУТ ВОНИ, ОСЬ ТУТ СТОЯЛИ
І ВСЬОГО ЖМЕНЬКА - ТРИСТА ЇХ.
Це правда: кров з камінням може змити дощ, червоні місця хустина може стерти, але наймення ваші, багряніші від рож, горять у просвіті на плитах незатертих.
Поїзди, проходячи повз цю маленьку станцію, стишують хід, а в день, коли сталася трагедія, тривожно сигналять… немов будять приспану і присипану порохом забуття, за часів СРСР, нашу пам'ять тих, хто поклав голову в цих полях, захищаючи незалежність молодої української держави, передчасно зів’ялий цвіт, юні романтики…
До уваги учнів ЗОСШ №1 було представлено фільм «Україна: забута історія – Крути-молода кров».
Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною.
І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою землю,


Підготувала провідний бібліотекар читальної зали О. Касперська


Немає коментарів:

Дописати коментар